Skip links

Wat houdt de IPT® behandeling in?

In een veilige setting ontdekken we stapsgewijs waar jouw bekken spanning en/of trauma heeft opgeslagen. Bijvoorbeeld door een traumatische geboorte of bevalling. Maar ook door een drama of geheim in een familielijn, seksueel misbruik, grensoverschrijdende gebeurtenissen in je relatie(s), medische ingrepen, menstruatiepijnen, littekenweefsel…

Door de aanraking en massage, zowel uitwendig als inwendig, verzacht het bindweefsel (fasciae) in het bekkengebied en worden eventuele blokkades losgemaakt. Je kunt je voorstellen dat dit heel intiem voelt en emoties oproept. Juist door deze toe te laten en te doorvoelen, kun je de spanning loslaten en kan de balans in jouw bekken terugkeren.

De behandeling werkt door alle lagen heen:

  • Mentaal: we bespreken en geven aandacht aan wat voor jou op dit moment het belangrijkste is om in de sessie te behandelen
  • Fysiek: aanrakingen, zowel uitwendig als inwendig, kunnen zorgen voor verzachting van dit gevoelige bekkengebied
  • Emotioneel: je krijgt de ruimte om de opgeslagen emoties die daarbij vrijkomen te doorvoelen, te erkennen en los te laten, wanneer je er zelf aan toe bent
  • Energetisch: de IPT-behandeling kan blokkades in de energiebanen in jouw lichaam opheffen waardoor de energie weer letterlijk ruim baan krijgt
  • Spiritueel: door de combinatie van het lichaamswerk met bijvoorbeeld visualisaties, kun je aan de slag met onverwerkte trauma’s of gebeurtenissen (al dan niet uit je familielijn) die je nu in de weg zitten.

Alles mag meer stromen. Er komt opnieuw bewustzijn in je bekken. Het zelfhelend vermogen van je lichaam komt op gang en je vitaliteit keert terug.

Hoe gaat de behandeling praktisch in zijn werk?

Tijdens de IPT® sessie lig je comfortabel op de behandelbank. Je mag je bovenkleding aanhouden en je wordt warm gehouden met zachte dekentjes. Een sessie duurt twee uur.

Mijn aanraking wordt pas ingezet na jouw volledige goedkeuring. Juist omdat jouw eigen regie en het aangeven van grenzen zo ontzettend belangrijk zijn. In het verleden zijn deze grenzen misschien wel overschreden. Je mag ze nu opnieuw ontdekken en ontwikkelen.

Ik neem ruimschoots de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en om je de ruimte te geven om te doorvoelen of jouw lichaam de verschillende stappen in de behandeling goedkeurt. Zowel in je hoofd en je hart als in je bekken. Jouw duidelijke en welgemeende ‘ja’ of ‘nee’ geeft mij aan wat wel en niet mag. Jij hebt de regie. In de veilige omgeving van mijn praktijk mag jij weer ontspanning ervaren en krijg je zicht op hoe jouw leven zich voortbeweegt.

Wat voel je daarna?

Misschien voel je je moe, emotioneel of juist energiek en ontspannen. Sommige cliënten ervaren een ruimte in het bekken die ze nooit eerder gevoeld hebben. Ik raad je in elk geval aan om het een paar dagen na de behandeling rustig aan te doen; niet te zwaar tillen of sporten. Wees zacht en lief voor je lichaam en blijf goed voelen of je veranderingen ervaart. Een aantal dagen na de sessie neem ik contact met jou op om te horen hoe het gaat.

Het aantal sessies is vooraf niet te bepalen. Dat hangt nauw samen met de klachten en de problematiek die jij ervaart. Alles in goed overleg.

Ik ben lid van de IPTA (Integral Pelvic Therapy Association) en neem deel aan de bijscholingen en intervisies. Zo blijf ik op de hoogte van de meest actuele onderzoeken en ontwikkelingen.

Wil je meer weten? Bel of mail mij vandaag nog
Tarieven

Voor meer informatie kun je kijken op: