Skip links

Massage en Essentiele Therapie

De kracht van aanraking

Tijdens een massage sessie werken we samen aan wat jouw hulpvraag is; lichamelijk, geestelijk, of een combinatie van deze twee.
Omdat het lichaam niet los staat van onze geest en emoties, reageert het lichaam op gebeurtenissen in ons leven, slaat dit op en kunnen er blokkades ontstaan. Dit uit zich in stijve, pijnlijke spieren en gewrichten, hoofdpijn, rugpijn, moeheid. Massage kan deze blokkades verzachten en opheffen.
Door lichamelijke, emotionele en mentale blokkades op te heffen wordt het zelf helende vermogen van het lichaam aangesproken en kan de natuurlijke balans en vitaliteit weer herstellen. En gaat de energie weer stromen!

Ik zet vanuit mijn kennis de juiste technieken in die nodig zijn:

* zachte strijkbewegingen
* diepe weefselmassage
* bewegen en pulseren
* drukpuntmassage
* ademtechnieken en stemgebruik.

Werkvormen vanuit de Essentiële therapie kunnen ook ingezet worden of afgewisseld worden met massages.

Aan het einde kunnen oefeningen, meditaties en visualisaties meegegeven worden om thuis de sessie door te laten werken.

‘Ieder lichaam is uniek en heeft zijn eigen benadering nodig om te kunnen ontspannen’

Essentiele Therapie

Tijdens de massagesessie kunnen we blokkades en/of emoties tegen komen. Ik zet dan eventueel vormen vanuit de Essentiële Therapie in. Dit is een psychosociale vorm van begeleiding die je inzicht geeft in je belemmerende patronen in je leven. Je leert deze patronen herkennen, erkennen en vooral accepteren.

In deze therapievorm kunnen vele angsten, patronen en belemmeringen aan het licht komen. En als iets naar het licht wordt gebracht, kun je ernaar kijken, erkennen, leren accepteren en naar handelen. Je leert op deze manier je ‘schaduwkanten’ kennen en er met liefde en zachtheid mee om gaan.